Svake godine muku mučite s nedostatkom prostora za veliki bor, iglice vam prekriju pod i prije Nove godine, a kad se sjetite cijelog transporta do stana padne vam mrak na oči? Bez brige, rješenje dolazi u obliku mini bora.

S mini borom nema gnjavaže! Lako ćete ga donijeti i na najviše katove zgrada, ne padaju mu iglice, ne morate brinuti hoće li stati u auto i nema muke s nasađivanjem na stalak. On stane u svaki kutak: visok je 55 centimetara, ima više od dvije tisuće borovih iglica i donosi miris Božića u vaš dom ili ured. Isto tako mini bor je idealan kao poklon dragoj osobi ili poslovnim partnerima. Vrlo je jednostavan za održavanje – potrebno mu je malo vode svakih par dana – a nakon Božića možete ga presaditi i uživati gledajući ga kako raste još mnogo godina.

Na ideju su došli supružnici Anja i Matija Đurinek, a namijenjen je za one koji vode brigu o održivom ekosustavu i ne žele kupovati rezana drvca. Mini bor dolazi u vlastitoj teglici, a radi se o spororastućoj kanadskoj patuljastoj smreki čiji godišnji rast možete mjeriti ravnalom. U prosjeku naraste 5 do 10 centimetara godišnje, a tek nakon 20 godina dosegne visinu od dva metra

http://www.gloria.hr/zivot/dizajn-i-arhitektura/dzepno-izdanje-bozicne-jelke-za-male-prostore/5318907/