Niste ljubitelj ili ne podržavate sječu velikih, pravih borova; nemate mjesta za veliku teglu s još većim borom u stanu; ne volite miris (ni izgled) plastičnog bora ili pak nemate mjesta za borom u uredu? Iako je Božić praktički pred vratima, danas vam predstavljamo zanimljivu hrvatsku ideju koja će vaše ranije spomenute probleme riješiti iz korijena – doslovno.
Mini bor predstavlja jedinstvenu božićnu priču u kojoj postajete vlasnik malog, zelenog i živog bića za kojeg ćete se imati priliku brinuti još dugi niz godina te uživati u njegovom rastu. Ova fenomenalna hrvatska ideja mladog bračnog para Anje i Matije Đurinek nastala prije nešto više od godine dana, idealan je dar za Božić, a može biti i inovativan poslovni poklon te fantastičan ukras za stan ili ured. Savršeno pristaje u svaki mali prostor ili ured jer ga je iznimno lako njegovati, ne zauzima puno prostora, a jednakom mjerom stvara onaj božićni ugođaj te unosi miris pravog bora.

Nakon blagdana možemo ga presaditi u vrt, park ili šumu, a njegovu teglicu reciklirati ili ponovno iskoristiti. Mini bor je namijenjen svima koji vole prirodu i vode brigu o održivom ekosustavu – namijenjen je onima koji razmišljaju o drugi živim bićima kao što je i sam Mini bor.
Mini bor je nešto viši od vrtnog patuljka, točnije, njegova visina iznosi svega 30 centimetara. Riječ je o specifičnoj vrsti spororastuće patuljaste smreke koja godišnje naraste tek 5 do 10 centimetara, a tek nakon dvadesetak godina postiže visinu od 2 metra i širinu od 1 metra.

„Potražnja za Mini borom je već u ovoj prvoj, „probnoj“, godini prerasla sva očekivanja, tako da su oni trenutno potpuno rasprodani i svi koji nisu na vrijeme naručili svoj primjerak, morat će pričekati iduću godinu kad će se oni ponovno prodavati“, rekao nam je Matija Đurinek, vlasnik Mini bora.

http://wall.hr/design/zanimljivo-hrvatsko-bozicno-drvce-idealno-za-male-stanove-i-urede