Dostava u RH i ostale zemlje

Putem www.minibor.com moguće je izvršiti kupnju proizvoda isključivo na teritoriju Republike Hrvatske što podrazumijeva i dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

Korištenjem www.minibor.com Prodavatelj smatra da je korisnik upoznat s Općim uvjetima poslovanja te da iste prihvaća. Prodavatelj otklanja svaku odgovornost za sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Korisnik www.minibor.com nije pročitao Uvjete poslovanja.

Izvršavanje dostave

Dostavu radi Prodavatelj (putem svojih djelatnika) ili angažiranjem renomirane dostavne službe – DPD. Dostava se radi na prag kućne ili poslovne adrese. Dostava se vrši radnim danom, od ponedjeljka do petka, otprilike od 8 do 18 sati.

MINI BOR pakiramo i pripremamo za dostavu prema redoslijedu uplata. Najkasnije 5 dana od dana zaprimanja uplate na žiro račun tvrtke narudžba će biti spakirana i otpremljena prema adresi, osim proizvoda za koje je kupac obaviješten o drugačijem roku isporuke. Iznimka od ovih rokova isporuke je u periodu prednarudžbi (prije sredine 11. mjeseca), kad sve zaprimljene uplate otpremamo zbirno u drugoj polovici mjeseca studenog.

Nakon što je vaš MINI BOR zapakiran i nakon predaje naloga za prikup dostavnoj službi od naše strane, kupac dobiva SMS obavijest da je paket pripremljen. Na dan dostave kupac dobiva još jednu SMS obavijest o vremenu dostave.

Rok isporuke je u pravilu 1 radni dan nakon prikupa pošiljke iz naše vrtlarije. Iznimka su udaljenije lokacije poput otoka i Dubrovačko-neretvanske županije. Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave.

S obzirom da se radi o sadnicama, pošiljke nikad ne šaljemo petkom kako bismo osigurali da biljke ne zapnu preko vikenda u hladnom skladištu i ne doživljavaju nepotreban dodatni stres.

Isporuka kupcu

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnicu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi.

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi robu do kata na kojem stanuje Kupac već samo do ulaza u stambenu zgradu.

Cijene dostave

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda. Cijena dostave za područja Republike Hrvatske iznosi 40 kuna.

Cjenik dostave ne primjenjuje se za vrijeme akcija i promocija koje imaju drugačije uvjete dostave.

Cijena dostave uvijek je zasebno prikazana i ispisana na računu ukoliko se radi o visini iznosa narudžbe koju Prodavatelj uvjetuje na svojim stranicama. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.

Krivo isporučen proizvod

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, ili je greškom primio pogrešnu količinu proizvoda, isti ima pravo na isporuku naručenog Proizvoda, a ukoliko to nije moguće – Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene Proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata Proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen Proizvod.

Razlike u izgledu proizvoda / Povrat porizvoda

Moramo napomenuti da može doći do određenog, minimalnog odstupanja u visini sadnice i količini lisne mase jer je svaka sadnica jedinka za sebe. U slučaju povrata pošiljke ista mora biti pakirana te proizvodi zaštićeni od strane Naručitelja na isti način kako ih je spakirao Prodavatelj te poslana poštom preporučeno na adresu Pošiljatelja.

Primitak pošiljke

Prilikom dostave, uz kupljeni Proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate Proizvod (upute za korištenje proizvoda), račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati, ukoliko ne postoji razlog za reklamaciju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke Kupac potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled te da je Proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja, da kvantitativno i kvalitativno odgovara proizvodima s računa te da su uz proizvode isporučene sve isprave sukladno zakonskim propisima.

Ako je Kupac prilikom pregleda dostavljenih proizvoda na gore opisan način našao razlog za reklamaciju, robu treba odmah reklamirati dostavljaču jer reklamacije prijavljene nakon isporuke dostavljenih Proizvoda, Prodavatelj neće uvažiti.

Odbijanje preuzimanja

Ukoliko Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

Praćenje puta pošiljke

Dostavna služba putem elektronske usluge omogućava praćenje puta pošiljke. Usluga praćenja puta pošiljke omogućuje pošiljatelju i primatelju da u svakom trenutku dobiju relevantnu informaciju o tome gdje se nalazi pošiljka i što se s njome događa.

Kupac će SMS porukom na dan dostave biti obaviješten o vremenskom okviru dostave.